USA må helt tilbake til Jimmy Carters dager for å finne maken til høy inflasjon, og nettopp denne parallellen vekker vonde følelser. Det måtte skyhøye renter til for å få bukt med inflasjonen. Nå hører amerikanerne Federal Reserve si at det blir flere rentehevninger. De vet hvor de er på vei: mot en real hestekur.

Først spiser inflasjonen opp lønnsveksten. Så kommer rentehevningene og tar fra deg det siste handlingsrommet.

Inflasjonen i USA ligger nå på 7,5 prosent. Så høy har den ikke vært siden 1982. Inflasjon ser ut til å bli nådestøtet for Biden-regimet. Det andre er enkeltstående katastrofer, som uttrekningen fra Afghanistan. Inflasjon er et mareritt som ikke går over. Den spiser også opp Bidens handlingsrom. Han har ikke noe å gi.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.