President Joe Biden forsøker å oppildne velgerne rett før valget. AP Photo/Susan Walsh

32 prosent av velgerne sier at høy prisvekst er viktigst i årets valgkamp. Det er dårlig nytt for demokratene, da dette er sak de scorer dårlig på. Samtidig er det en nøkkelsak for republikanerne.

Prisveksten, eller inflasjonen, har vært et sentralt tema for republikanerne i valgkampen, mens Demokratene har forsøkt å pense debatten inn på andre saker.

En undersøkelse viser at nettopp inflasjon er et avgjørende tema for hele 32 prosent av velgerne.

I tillegg viser valgdagsmålingen til CNN at en stor andel av velgerne i USA er misfornøyd med hvordan det går i landet og president Joe Biden.

Hele 46 prosent gir uttrykk for at Bidens politikk skader landet, mens bare 36 prosent sier at den hjelper USA. Det er et dårlig utgangspunkt for den sittende presidentens parti foran dette valget.

Demokratene har på sin side prøvd å gjøre abort til en avgjørende sak i valget. 27 prosent av velgerne sier det har vært den viktigste saken for dem.

Dessuten er det fra Demokratene forsøkt å gjøre valget til et spørsmål om man er for eller imot demokrati, et grep Document har omtalt blant annet her:

Ja, demokratiet står på spill ved valget i USA

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.