Immigrantene er akkurat som en hær. De stormer våre grenser. Dette sa Donald Trump under en tale i Robstown, Texas. Migrasjon er et sv ært viktig tema for amerikanske velgere.

Donald Trump leverte et dystert budskap, skriver Time om talen.

Trump talte på et valgmøte i Robstown, Texas, 200 kilometer fra den amerikanske grensen til Mexico, og tok scenen med røde hatter og pumpet med knyttneven til publikum. Talen hans gikk snart over til sterke advarsler om migranter som «invaderer» landet.

– Vi har immigranter som kommer inn. Det er som en hær, sa Trump.

– De stormer landet vårt. De stormer våre grenser.

Grensekontrollen (U.S. Border Patrol) rapporterte nylig at hele 2,4 millioner immigranter ble arrestert ved grensen i sør i det siste fiskale året. Dette er ny rekord. Et ukjent antall migranter passerer dessuten grensen uten å bli oppdaget av grensekontrollen.

Antall immigranter har dermed økt med 37 prosent siden i fjor, og er doblet siden 2019.

Det som skjer ved grensen mot Mexico, opptar særlig de velgerne som stemmer på Republikanerne, viser en fersk undersøkelse fra Pew Research Center. Blant de registrerte velgerne som vurderte immigrasjon som et veldig viktig spørsmål, sa 57 prosent at de ville stemme på Republikanerne, mot 28 prosent som ville stemme på Demokratene.

Immigrasjon er det fjerde viktigste politiske temaet for amerikanske velgere,  etter inflasjon, valg-regler og kriminalitet.

34 prosent av amerikanerne ser på immigrasjon som ekstremt viktig, viser en undersøkelse fra Monmouth University. De presenterer resultatet under overskriften:

Biden Not Paying Enough Attention to Most Important Issues

Trump har i sine siste taler fremført skremmende beviser om situasjonen i USA, og han har lagt mesteparten av ansvaret på president Biden og andre Demokrater.

Meningsmålinger tyder på at mange amerikanere støtter et lignende syn på utviklingen i USA. Republikanerne forventes å overta flertallet i både Representantenes hus og Senatet.

Mellomvalget avholdes tirsdag 8. november, om litt over to uker.

Du kan se hele talen nedenfor:

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.