Over hele Tyskland fortsetter folk å ta til gatene i protest mot koronatiltakene og obligatorisk vaksinasjon. Mandagens demonstrasjoner foregikk ifølge politiet for det meste i fredelige former.

I Thüringen demonstrerte i alt ca. 23 000 mennesker, ifølge politiets anslag. Det var ingen større hendelser, men det er blitt rapportert om et par angrep på politibetjenter og et ødelagt dekk på en politibil – og det ble leilighetsvis brukt pepperspray.

Tyve-tredve tusen mennesker tok også til gaten i Sachsen. De gikk stort sett fredelig for seg, men i Leipzig kom det til sammenstøt med liten gruppe motdemonstranter. Politiet dannet kjeder og forhindret eskalering av situasjonen.

I Bayern protesterte ifølge politiet, langt mer enn 10 000 mennesker. «Alt foregikk fredelig,» foruten at endel mennesker «ikke overholdt maskepåbudet». I Mecklenburg-Vorpommern var omkring 8000 deltagere samlet til protester mot korona-foranstaltningene.

Ved nesten alle protestarrangementene ble især obligatorisk vaksinasjon av helsepersonale og en eventuell generell obligatorisk vaksinasjon kritisert. «Vi arbeider med hjertet, ikke med tvangsvaksinasjon,» sto det på bannere helsearbeidere bar.

Zehntausende demonstrieren gegen die Corona-Maßnahmen – Viele Gegenproteste (Welt)

Les også:

Covid-19 og det psykologiske presset mot befolkningen

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.