Den østerrikske kansleren har presset gjennom harde nedstengninger og vedtak om obligatorisk vaksinasjon for befolkningen. Til tross for dette har han nå selv blitt syk av covid-19.

Østerrike er det landet i Europa som har handlet hardest mot sin befolkning for å forhindre pandemien. Landet har brukt strenge lockdowns og i februar innføres obligatorisk vaksinasjon med høye bøter og fengselsstraffer for de som nekter. Ifølge kansler Karl Nehammer har de drakoniske tiltakene vært nødvendige for å hindre spredning av covid-19. Men til tross for alle tiltakene som er tatt, er nå kansleren selv blitt rammet.

Nehammer meldte fredag ​​at han hadde testet positivt for covid-19 og at han var blitt smittet av en person i sikkerhetsstaben hans. Kansleren understreket at han selv er trippelvaksinert og derfor anser seg beskyttet mot alvorlig sykdom. Han har nå vært i karantene hjemme og utfører sine oppdrag via telefon- og videomøter, ifølge opplysninger i Die Welle.

I desember 2021 etterfulgte den 49 år gamle Nehammer Sebastian Kurtz til stillingen som østerriksk kansler. Nehammer er også partileder for det regjerende partiet Österreichische Volkspartei (ÖVP).

Nyheten om kanslerens sykdom kommer i en følsom situasjon. Østerrikes tall for antall pasienter stiger nå igjen etter at den strenge nedstengningen som landet har vært i i løpet av november og desember har lettet.

I løpet av neste måned vil det bli innført vaksinasjonskrav for alle innbyggere og staten vil nå bestille vaksinasjonstider for alle vaksinerte. Alle som ikke møter til sin bestilte tid må betale en bot på inntil 3600 Euro. Selv de som nekter å ta sin tredje dose kan bli bøtelagt, men bøtebeløpet er litt lavere med 1500 Euro. Den som ikke kan betale boten vil bli dømt til fengsel.

 

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.