Østerrike vil snart innføre obligatorisk vaksinasjon mot covid-19. For de som nekter venter dyre bøter eller fengsel.

Den østerrikske regjeringen planlegger en obligatorisk vaksinering av hele befolkningen, og 1. februar innføres obligatorisk vaksinasjonsplikt for alle borgere over 14 år. Fra 15. februar 2022 vil alle uvaksinerte få tid for vaksinasjon. De som ikke møter på det bestilte besøket kommer fra 15. mars bli bøtelagt med 600 euro hver tredje måned.

Maksimal bot er ifølge lovforslaget enten 3 600 euro eller 2 400 euro per år, og de som ikke kan eller vil betale bøtene sine, vil få beløpet omgjort til fengselsstraff. Dette melder Kronen Zeitung.

Kun barn under 14 år, gravide og personer som er blitt friske etter covid-19 (inntil 180 dager etter positiv PCR-test) vil være fritatt fra vaksinasjonsplikten. Alle som har andre, medisinske grunner til å ikke vaksinere seg, kan søke om fritak.

Ifølge en fersk undersøkelse er et knapt flertall av østerrikerne, 53 prosent, for å innføre vaksinasjonsplikt og 63 prosent mener det er rimelig å straffe de som nekter vaksiner. Samtidig sier 32 prosent nei til obligatorisk vaksinasjon.

Det østerrikske helsedepartementet vil legge frem det endelige lovforslaget i løpet av uken som kommer. Før det nekter de å kommentere lovforslaget ytterligere.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.