Pierpaolo Sileri. Stillbilde: RAI / YouTube.

Den forholdsvis milde omikronvarianten av koronaviruset har til tross for høye smittetall hverken resultert i svært mange døde eller utålelig høyt press på italienske intensivavdelinger, og dermed ligger det an til en oppmykning av koronarestriksjonene, sier Italias assisterende helseminister Pierpaolo Sileri.

I en uttalelse til en radiostasjon i Roma sier Sileri at det normale livet nå bare er få uker unna, melder det italienske nyhetsbyrået ADN Kronos:

«Den høye prosentandelen av vaksinerte og et mindre uhyggelig virus gjør det mulig å forandre reglene. Vi er i en overgangsfase, men i løpet av de neste ukene vil det skje en radikal forandring i livene våre, en gradvis retur til en fullstendig normalitet.»

Sileri ser for seg en snarlig reduksjon i byråkratiet som har oppstått for å håndheve smittevernreglene, samt at det behøves en revurdering av reglene for koronapasset som Italia har innført.

I fremtiden vil koronavaksinering først og fremst handle om å beskytte de mest sårbare, mener den italienske regjeringsrepresentanten.

«Jeg tror ikke det blir nødvendig å gjøre det obligatorisk for alle. Med tiden må man gå over til å vaksinere mot korona slik man allerede gjør mot influensa, altså ved først og fremst å henvende seg til personer i de mest sårbare kategoriene.»

Italias regjering ser dermed ut til å bevege seg bort fra tanken om periodisk koronavaksinering av hele befolkningen.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.