Fra kullkraftverket i Monfalcone. Stillbilde: Regionen Friuli Venezia-Giulia / YouTube.

I Italia har energiselskapet A2A nylig gjenåpnet kullkraftverket i Monfalcone i landets nordøstlige hjørne ikke langt fra grensen mot Slovenia.

Gjenåpningen er en konsekvens av de høye energiprisene i landet, og skjedde på forespørsel fra den italienske regjeringen, melder RAI News.

Kullkraftverket i Monfalcone vil holdes i drift minst ut måneden, opplyser den italienske allmennkringkasteren. Ifølge lokalmediet Il Friuli har kraftverket i øyeblikket kullreserver for resten av måneden.

Den italienske regjeringen antydet for noen uker siden at gjenåpning av kullkraftverkene kunne bli aktuelt, men at dette ville være absolutt siste utvei.

Energikrisen i Italia forsterkes av at fyllingsgraden i magasinene til landets vannkraftverk er på et svært lavt nivå – helt ned mot 12 prosent – på grunn av mindre nedbør enn normalt den siste tiden.

Russland leverer 78 prosent av kullet Italia importerer, opplyser Corriere della Sera.

Bakgrunnen for gjenåpningen av kullkraftverket i Monfalcone er først og fremst at det er viktig å få ned energiprisene. Samtidig stadfestes Italias avhengighet av russisk energieksport.

 

Kjøp Kents bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.