ENELs kullkraftverk i La Spezia. Foto: Wikimedia.

For å hindre kollaps i strømforsyningen i Italia har selskapet som forvalter det italienske strømnettet på myndighetenes vegne, bedt energibransjen i landet om å øke strømproduksjonen.

For å imøtekomme denne forespørselen har energiselskapene A2A og ENEL gjenopptatt driften av kullkraftverkene i Monfalcone og La Spezia, melder La Repubblica.

I løpet av de siste tre månedene har forbruket av kull i landet økt med 25 prosent, mens oljeforbruket er økt med 9 prosent, skriver den italienske avisen, som konkluderer med at det grønne skiftet må vente.

CO2-utslippene i Italia er dermed økt med 4 prosent i samme tidsrom. En rekke faktorer bidrar til at ambisjonene om å redusere utslippene så drastisk som EUs klimaambisjoner tilsier, er langt fra å gå i oppfyllelse.

Kaldt vær i Frankrike har bidratt til å senke den franske strømeksporten til Italia og Tyskland, leveransene av gass fra Russland er utilstrekkelige, offisielt av «kommersielle grunner», og med en gasspris som er økt med 450 prosent, er veien kort til å bruke kull og olje i stedet.

 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.