Fordelene av å koronavaksinere barn mellom fem og elleve år er ikke store nok, mener svenske helsemyndigheter, som ikke vil anbefale koronavaksinasjon av småskolebarn.

Det melder NTB.

– Vaksinene er trygge, det er veldig gode vaksiner, men vi fokuserer nå på de medisinske fordelene til hvert enkelt barn, og vi kan ikke se at fordelene er store nok til å anbefale den til hele gruppen, sier Britta Björklund fra Folkhälsomyndigheten torsdag.

Hun legger til at de ikke vil vaksinere en hel gruppe barn for samfunnets skyld.

– Vi ønsker å se at det har en klar fordel for barna selv og det enkelte barn, så det er derfor vi ikke anbefaler det for øyeblikket, sier Björklund, som åpner for at avgjørelsen kan endres hvis helsesituasjonen endrer seg.

Den 14. januar åpnet regjeringen, etter anbefaling fra norske helsemyndigheter, for vaksinering av barn mellom fem og elleve år med underliggende sykdommer, men anbefaler også at tilbudet utvides til andre barn i aldersgruppen:

Barn i årskull 2016–2010, og de i årskull 2017 som har fylt 5 år, kan vaksineres dersom de foresatte ønsker det. Tilbudet er mest aktuelt for barn med kroniske sykdommer, barn i kontakt med sårbare personer, og barn som skal oppholde seg eller flytte til land med høy smitterisiko eller dårligere tilgang til helsetjenester.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.