Journalist Carsten Thomassen ble skutt og drept av Taliban, men da UD inviterte islamistene til Norge, unnlot de å varsle den etterlatte samboeren Ellen Hofsvang (55), melder TV 2.

Den 38 år gamle Dagbladet-journalisten og tobarnsfaren Carsten Thomassen ble drept under angrepet på Hotel Serena i Kabul 14. januar 2008. Han døde kort tid etter av skadene. Thommassen etterlot seg samboer Ellen Hofsvang og deres to små barn.

Blant de 15 mennene fra Taliban som deltar i de pågående forhandlingene i Oslo, er Anas Haqqani, bror av Sirajuddin Haqqani, som leder det mektige Haqqani-nettverket. Han er også innenriksminister i Afghanistan. Ifølge FN stod Haqqani-nettverket bak angrepet på Serena Hotel.

– Det er en stor belastning for meg og min familie at representanter for dem som faktisk skryter av terror og drap på journalister, inkludert Dagblad-journalist og familiefar Carsten, flys inn hit med stor oppmerksomhet – og får lov til å innkassere den propagandaseieren. Det at vi ikke fikk et eneste forhåndsvarsel som kunne gjort det litt lettere å forholde seg saken, forsterker belastningen, sier hun til TV 2.

Thomassen er ikke glemt, bedyrer Utenriksdepartementet, som legger seg flat:

– Vi er veldig lei oss for det og skjønner at det gjør en vanskelig situasjon enda verre. Det har vi også sagt til Ellen Hofsvang etter at hun tok kontakt, sier kommunikasjonssjef Trude Måseide.

Thomassens datter Eiril var bare fire år da hun fulgte sin fars kiste. I et intervju i forbindelse med minnemarkeringen ti år etter angrepet, fortalte hun hvordan hun ønsker at Norge skal minnes faren.

– Jeg vil at folk skal huske ham som en veldig modig og rettferdig person, sa 14-åringen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.