Talibans innenriksminister Sirajuddin Haqqani, som står på USAs terrorliste, har for første gang vist seg offentlig i Kabul etter maktovertakelsen i fjor.

Haqqani ble fotografert da han lørdag deltok på uteksamineringsseremonien til det første kullet med politibetjenter som har fullført utdannelsen etter at Taliban tok over makten i Afghanistan i august i fjor.

Dette var også første gang Haqqani har uttalt seg til mediene siden han ble utnevnt til innenriksminister.

Sirajuddin Haqqani leder det såkalte Haqqani-nettverket, som ifølge FNs sikkerhetsråd sto bak angrepet på Serena Hotel i Kabul der blant andre den norske journalisten Carsten Thomassen ble drept i 2008.

I en tale under seremonien sa Haqqani at flere blant Talibans sikkerhetsstyrker har begått forbrytelser mot afghanske sivile og at disse vil bli straffeforfulgt. Sivile har fortalt om grove overgrep fra Taliban-soldater som har gjennomført dør-til-dør aksjoner og ved veisperringer og kontrollposter.

Haqqani erkjenner at «tilfeller av mishandling skjer» blant tidligere Taliban-krigere som nå har gått fra å utkjempe en krig til å jobbe som politibetjenter i Afghanistans gater, men la til at de er under opplæring.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.