Anas Haqqani, en av Talibans delegater som er i Oslo for å forhandle, er anmeldt til Kripos for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.

Det bekrefter statsadvokat Marit Formo til NRK.

– Jeg kan bekrefte at vi har mottatt anmeldelsen, og Kripos har registrert den på vanlig måte. Saken vil bli behandlet der.

– Vi kan ikke kommentere hva som skjer videre med saken, sier Marit Formo til NRK.

Taliban-delegasjonen som inkluderer Afghanistans utenriksminister Amir Khan Muttaqi og Anas Haqqani, var tidligere svartelistet av USA for terrorvirksomhet. Anas Haqqanis bror, Sirajuddin Haqqani, er en av verdens mest ettersøkte terrorister og innenriksminister i Afghanistan.

Anas Haqqani omtales som en av lederne i Haqqani-nettverket, som skal ha stått bak noen av de verste terroraksjonene i Afghanistan de siste 20 årene, skriver NRK.

Delegasjonen fra Taliban landet på Gardermoen søndag og skal i løpet av tre dager i dialog med diplomater fra Norge og andre land på konferansehotellet Soria Moria i Oslo.

Besøket er svært omstridt og har fremkalt en rekke reaksjoner i norsk og nordisk offentlighet.

 

Les også: 

Åpent brev til den norske regjeringen: Angående Taliban

Dansk politiker sjokkert over Norges Taliban-invitasjon: – En hån mot de falne soldatene

 

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.