Avgåtte statsminister Erna Solberg har tatt en tur på byen etter gjenåpningen. Nå argumenterer hun for vaksinepass, slik at det kan bli «stinn brakke» på Norway Cup og Øyafestivalen.

– Skal vi ta mer hensyn til de uvaksinerte enn til at det store flertallet skal kunne få leve normalt? spør hun.

Med rødvin, øl, quesedilla og burgere på bordet benytter Solberg anledningen til å definere frihet.

– Det er noe som heter at min frihet stopper der andres begynner. Det er forståelig at mange nå mener at de som velger å ikke vaksinere seg, legger begrensninger på friheten til det store flertallet.

Hun mener Støre-regjeringen må ta den vanskelige debatten. Hun snakker om høringsnotat og dilemmaer. Solberg peker på diskusjonen om portforbud.

I tillegg mener hun at man bør vurdere å skille ut uvaksinerte studenter.

– Studenter er et godt eksempel, som har lidd mye. Kan de som faktisk har vaksinert seg, få følge undervisningen fysisk, mens de som ikke er vaksinert, må følge den digitalt? Det er slikt vi må diskutere.

Personlig er jeg vaksinert, men dette høres ut som det rene tyranni. Kanskje Solberg bør ta en titt rundt i verden? Britene vurderer å avskaffe alle koronatiltak. Israel gjør det samme. Men Sverige og Norge ser ut til å ha krefter som ønsker å gå i motsatt retning.

Sverige: Riksdagen forlenger pandemiloven

Det er faktisk nokså mange av oss nordmenn som er helt på felgen nå. Personlig var jeg helt utslitt for over et år tilbake, etter hjemmeskole og hjemmekontor for min kone, som pågår fortsatt.

Som en introvert person er dette umulig å håndtere. Å aldri ha noe alenetid er uutholdelig, uansett hvor glad man er i de menneskene du omgir deg med.

Nå bør det være nok. Vi vil ha livet tilbake, selv om det medfører en mikroskopisk sjanse for død.

Solberg vil presse frem debatt om uvaksinerte 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.