Et overvåkningskamera på t-banestasjonen Rogiers i Brussels filmet et drapsforsøk sist fredag klokken 19.45. En ung mann i svart t-skjorte og uten munnbind ser seg raskt rundt før han dytter en intetanende kvinne ned fra perrongen og ned på skinnene idét t-banen ankommer stasjonen.

Utrolig nok kom kvinnen fra det med livet i behold fordi t-banesjåføren greide å bråbremse i tide. Kvinnen måtte til sykehus for bli behandlet for sjokk og en brukket skulder.

Den mistenkte ble senere arrestert av politiet og siktet for drapsforsøk. Det er oppnevnt en psykiater for å vurdere mannens mentale helse. Etterforskningen pågår for å finne motivet og det eksakte hendelsesforløpet.

Familien til den 23 år gamle mistenkte mannen sier at han hadde psykiske problemer. Han skal ikke ha kjent kvinnen, Maria P. (55) som han dyttet. Den flamske avisen Het Nieuwsblad skriver at den mistenkte er fransk og heter Benjamin P.

 

Sky News    Sudinfo.be    BrusselsTimes   nieuswblad

Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.