En mann i 30-årene er pågrepet for et drapsforsøk på en togperrong nord for Stockholm søndag kveld.

Han er mistenkt for å ha forsøkt å skubbe ei 15 år gammel jente ned på togsporet. Drapsforsøket skjedde på Jakobsberg pendelstasjon like før klokka 21.00.

Mannen ble tatt på fersk gjerning av en politipatrulje som tilfeldigvis befant seg på perrongen og stoppet ham. Dette kan ha reddet livet til jenta.

«Vi har ingen opplysninger om at han har dyttet jenta, men han har oppsøkt henne på en måte som gjorde at hun ikke kom seg ut av situasjonen. For øyeblikket når mistanken opp til drapsforsøk». Dette kommenterer Edvard Anbåtels, utrykningsleder i politiet, til avisen Aftonbladet.

Mannen ble i løpet av natta pågrepet av påtalemyndigheten. Hendelsen er klassifisert som drapsforsøk.

«Han er ukjent for jenta», sier Anbåtels fra politiet. Var det så et uprovosert angrep? «Akkurat nå er det ingenting som tyder på noe annet».

«Ifølge våre første opplysninger konfronterte han henne mot perrongkanten i forbindelse med at et tog kom inn. Så det har vært en overhengende fare for at hun skulle bli skadet», uttaler Mikael Pettersson, vakthavende ved Stockholmspolitiet.

Forbrytelsen skal også ha blitt fanget opp av overvåkingskameraer på plattformen. Den pågrepne nekter likevel for å ha gjort noe straffbart.

Eritreer beklager å ha dyttet åtteåring foran tog og dermed drept ham

Irland sjokkeres av at en jente blir slått og havner under et tog

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.