Togstasjonen i Frankfurt, Tyskland, hvor en åtte år gammel gutt og hans mor mistet livet etter å bli dyttet foran toget av en eritreisk mann i 2019. Foto: Ralph Orlowsk /Reuters 

En 41 år gammel mann som er tiltalt for å ha dyttet en åtte år gammel gutt og hans mor foran et tog i Frankfurt i Tyskland, blir i dag dømt.

41-åringen er tiltalt for drap på gutten og drapsforsøk på moren, som kom seg i dekning i siste øyeblikk før et regionstog passerte gjennom stasjonen i høy hastighet. I tillegg skal han ha forsøkt å dytte en 78 år gammel kvinne ned på sporet. Drapet skjedde i juli 2019.

– Jeg er fryktelig lei meg, spesielt for familien, uttalte mannen gjennom sin forsvarer på rettssakens første dag.

Den tiltalte, som opprinnelig er fra Eritrea, ventes å bli dømt til psykisk helsevern. En av rettspsykiaterne som har undersøkt mannen uttalte til retten at 41-åringen trolig led av paranoid schizofreni i gjerningsøyeblikket. Både påtalemyndigheten og forsvarerne støtter anbefalingen om at mannen dømmes til psykisk helsevern.

41-åringen kom til Sveits fra Eritrea i 2006 og ble beskrevet av sveitsiske myndigheter som en velintegrert familiefar. Han var imidlertid på rømmen fra sveitsisk politi, og hadde kommet til Tyskland ti dager før angrepet. Hendelsen førte til en tilspissing av innvandrings- og sikkerhetsdebatten i Tyskland, der blant annet det høyrepopulistiske partiet AfD krevde strengere regler.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Kjøp boken fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.