Rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha drept sin kone og datter i Kristiansand i mars 2022, er i gang. Mannen sa i retten at han ikke husker hendelsen.

Tiltalte, en 56 år gammel mann fra Syria, erkjente ikke straffskyld da saken mot ham startet i Agder tingrett mandag, skriver TV 2.

– Jeg husker ikke, jeg husker ingenting, sa mannen i retten.

Både mannens forsvarer, advokat Mohamed Hamzaoui, og statsadvokat Jan Tallaksen mener spørsmålet om tilregnelighet vil stå sentralt i rettssaken.

– I og med at han ikke har erkjent straffskyld, må påtalemyndigheten også føre bevis for at det er tiltalte som har gjort dette. Han erkjenner verken straffskyld eller de faktiske forholdene, sier statsadvokaten til TV 2.

Hamzaoui kommer til å anføre at 56-åringen var psykotisk, og at han skal overføres til såkalt tvungent psykisk helsevern.

Rettsoppnevnte sakkyndige mener imidlertid at mannen var tilregnelig og at han dermed kan dømmes til vanlig fengselsstraff.

Politiet har ikke funnet noe motiv for drapene.

28. mars rykket store politistyrker ut til et boligområde på Søm i Kristiansand. To personer ble funnet med omfattende skader som var påført med hammer og kniv. De to, mor og datter, døde på sykehus etter kort tid.

56-åringen er også tiltalt for å ha gjennomført handlingene foran sin egen sønn.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.