Sentralbanestasjonen i Frankfurt 29. juli 2019. En 40-år gammel eritreisk mann dyttet en åtte år gammel gutt foran et tog i fart. Gutten døde. Foto: Ralph Orlowski / REUTERS / NTB scanpix  

En åtteåring ble drept da han ble dyttet foran et tog i Frankfurt i Tyskland i fjor. Mannen som er tiltalt for å ha dyttet ham, beklaget onsdag i retten.

– Jeg er fryktelig lei meg, spesielt for familien, uttalte mannen gjennom sin forsvarer på rettssakens første dag.

Hendelsen fant sted i juli i fjor, da en åtte år gammel gutt og moren hans ble dyttet ned fra en togplattform og ut i jernbanesporet der et regiontog kom i høy hastighet. Moren kom seg unna, men åtteåringen ble påkjørt.

Hendelsen fikk stor oppmerksomhet i Tyskland. Rettssaken mot den tiltalte mannen, en 41-åring fra Eritrea, startet i Frankfurt onsdag.

Mannen har vært gjennom rettspsykiatriske undersøkelser, og konklusjonen er at han ikke er strafferettslig tilregnelig.

Påtalemyndigheten ønsker derfor å få ham permanent plassert i et psykiatrisk senter i frykt for at han kan begå nye straffbare handlinger.

 

Nå nytt opplag!
Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂