Helge Lurås mener Vesten er syk «på begge sider», men det er vanskelig å oppdage noen kur i det han skriver om 6. januar. Jeg ville ikke gått til ham for behandling hvis jeg var syk.

Lurås mener at Trump er leder for en personkult. Han nevner ikke noe om personkult på den andre siden. Det er derfor Trump og hans tilhengere som er mest «syk».

Trump er ubestridt leder for Republikanerne, men deri ligger også problemet:

I praksis er det politisk selvmord for republikanske politikere å ikke støtte helhjertet opp om Trump og det Trump sier, inkludert at valget i 2020 var stjålet.

En slik lojalitet er ikke et bra tegn under noen omstendighet. Det er frykt som dermed styrer internt. Det har blitt en personkultus og et «diktatur» i det republikanske partiet.

At lojaliteten kommer av frykt, er nytt. Det har jeg aldri sett påstått før, selv ikke på CNN, i Washington Post osv. RINOs frykter Trump, men ikke vanlige folk. Personkultus? Det er slik New York Times, MSNBC uttrykker seg. Jeg visste ikke at Lurås nå har beveget seg helt over i Trump Derangement Syndrome-gjengen.

Lurås glemmer noe helt vesentlig: Rundt 40 prosent av velgerne mener at valget var fikset. Tilhører også Lurås lauget av redaktører som vet best? Bedre enn amerikanerne selv?

 

Til minne om 6. januar: Et splittet og gjensidig foraktende USA

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.