Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Redaktøren i Resett gir seg ikke. Etter å ha stemplet Trump som taper og høstet storm fra leserne, gir han seg igjen i kast med Trump og påstår han river ned det han selv har fått til på fire år.

Samtidig avlegger han «tilhengerne» et besøk og mener de er i ferd med å forvandles til en sekt. Etter en merkelig og vidløftig utlegning om religioner, skriver Lurås:

Det hevdes den dag i dag at Jesus sto opp fra de døde og at Muhammed var Allahs sendebud. Min spådom er at det vil finnes mange selv om ti-femten år som kommer til å hevde at Trump ble frastjålet millioner av stemmer. En del av hans støttespillere har fått en sektliknende, religiøs aura over seg. Slik sosialister og klimaengasjerte i Vesten også har. Og når man simpelthen har bestemt seg for å «tro», da er argumenter, logikk og kritisk sans fånyttes.

En merkelig uttalelse fra en redaktør for et såkalt fritt medium. Lurås virker helt out of touch med det som skjer i Amerika.

Det sies at det var en million mennesker ved Lincoln Memorial onsdag. Dette er en levende vital bevegelse som kommer til å være der også om 10–15 år.  Trump, og ikke minst motstanden mot ham, har skapt denne bevegelsen. Den går helt tilbake til kampen mot den engelske kronen. Oligarkene fra Big Tech representerer et farligere tyranni enn England.

Amerikanerne har hatt en bratt læringskurve. Lurås ser ikke ut til å ha forstått hva det handler om.

Document har en leser som av en eller annen grunn bruker mye tid på å fortelle redaktøren at han tar håpløst feil av Trump. Også han mener, som Lurås, at vi «tror» på Trump. Hvor kommer dette argumentet fra? Velgerne omfatter Trump med stor affeksjon fordi han aldri har sviktet dem. Det har ingenting med «tro» å gjøre i den negative forstand Lurås bruker det.

Mye av det han skriver, er tullete.

Jeg vet ikke om Trump selv tror på det han sier om at han ble frastjålet valget og at det egentlig var en «brakseier» («landslide») for ham selv.

Dette er som å høre Michael Wolf, Hillary eller Thomas Seltzer.

Det har ikke gått opp for Lurås at det er mange mennesker i Norge som følger USA tett. De lar seg ikke avfeie med slike lettvintheter.

Trump har, for mange i USA, og noen her i Norge, blitt en slags frelserfigur. En mann som er rettferdig og som kjemper heroisk mot de onde menneskene og kreftene. En slik frelser skal man støtte lojalt opp om uansett. Og alle som forlater ham, er forrædere som kjemper mot Sannheten. De som vil ha en norsk versjon av dette, kan følge med på Document.no.

Lurås må ha et eller annet hangup, en fiks idé, i forhold til religion. Ja, det er riktig at det går en religiøs bølge over USA. Man må ha en sterk tro for å stå opp mot noen av de mektigste selskaper verden har sett. Men Trump som frelser? Hvor har han dette fra? Trump har et stort selvbilde, men folk vet når han skryter. USA har hatt én president som har vært erklært som frelser de siste tiår, og det er Barack Obama. Det er han som er som en prest i en ny verden.

Lurås’ kritikk av Trump falt ikke i god jord blant hans lesere, ikke fordi de ikke tåler at Trump kritiseres, men fordi han bommet totalt.

Lurås har ennå ikke sett bevis på valgjuks.

Det er simpelthen ikke kommet opp gode nok bevis på formelt juks i et omfang som skulle tilsi at Donald Trump vant nok valgmannsstemmer. Og det stemmer ikke at det Trumps advokater har kommet opp med, ikke har blitt undersøkt i det hele tatt.

Er Lurås gått lei av Resett som prosjekt?

Jeg er dessverre forberedt på at denne teksten også blir dårlig mottatt blant en del av Resetts lesere, og det kommer nye trusler om oppsigelser av donasjoner og abonnementer. Men som jeg sa tidligere, Resett er ingen sekt. Vårt ståsted har hele tiden vært å lete etter realiteter og ikke ukritisk å støtte noen person eller parti.

Hvilke realiteter, Lurås? Vi leter forgjeves etter fakta om Trump og valget, derimot finner vi mye av det samme som de andre mediene spyr ut dag ut og dag inn.

 

Som man sår, høster man – og hva Trumps «bevegelse» en gang dreide seg om

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: