Sakset/Fra hofta

Redaktør  Majoran Vivekananthan  (med stripete skjorte) under Mediebedriftenes Landsforenings offentliggjøring av opplag- og lesertall for 2009. Foto: Berit Roald / Scanpix

Utrops redaktør  Majoran Vivekananthan  anklager Document og Resett for å spre «falske nyheter», men kommer selv i skade for å lyve.

Utrop kaller seg selv Norges første flerkulturelle avis.

I sin iver etter å forsvare et idyllisk bilde av det flerkulturelle fellesskapet, plumper Vivekananthan uti med begge bena i artikkelen VG: Document og Resett spredte falske nyheter (Utrop-redaktøren hevder altså at han har sine påstander fra VG. Også dét er løgn.):

«Det ble også hevdet at gjerningsmenn var innvandrere og ofrene var hvite, og at det lå rasisme bak angrepet.»

Dette har Document aldri hevdet. Hverken at gjerningsmennene var innvandrere eller at ofrene var hvite. Det er loddrett løgn fra Utrop. Eller falske nyheter.

En av våre kilder sa at gjerningsmennene var av «utenlandsk opprinnelse». At Document siterer hva en kilde påstår betyr ikke at vi stiller oss bak påstanden, Vivekananthan. Dette burde være elementært for en som kaller seg redaktør.

Hvor Vivekananthan har det fra at Document har hevdet at «ofrene var hvite» er et mysterium. Vi har ikke vært i nærheten av å si noe som helst om ofrenes etnisitet eller hudfarge. I motsetning til Utrop-redaktøren (?) har jeg snakket med et av voldsofrene. Jeg vet at han har norsk mor og afrikansk far.

Jeg vet også at rasisme mellom forskjellige innvandrergrupper ikke er et ukjent fenomen. Dermed er det uansett prematurt å si, som Vivekananthan gjør, at overfallet ikke var rasistisk motivert. Det vet vi ikke ennå, og derfor har Document heller ikke sagt noe om det. Jeg vil også råde Vivekananthan til å avstå fra bastante konklusjoner om dette.

Majoran Vivekananthan  påpeker at vi i vår første nyhetssak om Haugerud hadde feil antall gjerningsmenn, samt feil alder.

Det stemmer, og vi har da heller ikke gjentatt opplysningene i senere saker vi har skrevet.

Status er at to menn er alvorlig skadet, og at politiet har siktet tre menn for volden på Haugerud.

Document og Resett var i flere døgn de eneste mediene som omtalte Haugerud-saken. 4. januar siterte vi kilder som hadde feil opplysninger om antall gjerningsmenn, samt deres alder. Dermed er Haugerud-saken falske nyheter?

Velkommen til Utrops opp-ned-verden.

 

Utrop utgir også en papirutgave annenhver uke.  Majoran Vivekananthan  er ansvarlig redaktør. Opplaget er ikke mye å skrive hjem om. Siste bekreftede opplagstall er fra 2017: 1.184 eksemplarer.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Les også