Avisa Utrop ble «vinneren» under MBLs (Mediebedriftenes Landsforening) offentliggjøring av opplags- og lesertall for 2009. F.v.: redaksjonsleder Saroj Chumber, ansvarlig redaktør Majoran Vivekananthan, grafisk designer Leon Espinosa og journalist Hina Aslam. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Statsminister Erna Solberg omtalte nylig de 60.000 som vendte tommelen ned for den famøse reklamefilmen for SAS som «rightwingers».  Det har gitt aktivistene i avisen Utrop mot til å brennemerke HRS, Resett og Document på nedrigste vis.

Redaktøren i Utrop, Majoran Vivekananthan, la onsdag ut en kommentar med tittelen «Ytre høyre på offensiven mot Solberg og Sanner».

Falsk informasjon, manipulerte nyheter og systematisk skjev informasjonsspredning truer det opplyste norske samfunnet. Denne uken fikk Solberg og Sanner oppleve offensiven fra ytre høyre, skriver redaktøren.

Vivekananthan er rystet over at Solberg må ut og presisere sine uttalelser på bakgrunn av det han kaller «et blogginnlegg» på Document.no. Redaktøren understreker at Solberg kun gjentar seg selv, så han mener formålet må ha vært å kritisere Document for å ha spredt «falsk info», som han formulerer det.

Dette vitner om hvor mye innflytelse den ytre høyrebloggen Document har, at selv statsministeren har sett behovet for å ta til motmæle, skriver han videre.

Majoran Vivekananthan trekker også fram et Facebook-innlegg av nåværende finansminister Jan Tore Sanner der han tar til motmæle mot «ytre høyre». Sanner og Utrops redaktør er nemlig samstemte om at det er eldrebølgen, ikke innvandringen, som kommer til å belaste velferden framover.

Fakta og tallmateriale som er framlagt om kostnader i milliardklassen og manglende arbeidslivsdeltakelse, særlig blant enkelte innvandrergrupper, skal åpenbart glemmes og skjules.

Redaktøren gir seg imidlertid ikke med dette.

Legger vi sammen lesertallene for HRS sin nettside, Resett og Document, i tillegg til andre nynazistiske nettsider, så snakker vi om flere hundre tusen lesere og følgere. Selv om det ofte er de samme personene som vanker i disse avkrokene, er det fremdeles høye tall.

Regjeringen har tredoblet støtten til Utrop de siste par årene, fra 500.000 kroner til 1 mill. kroner i statsbudsjettet 2019, og videre en økning på ytterligere 500.000 kroner til 1,5 mill. kroner i statsbudsjettet for 2020. Det lønner seg å være enig med makteliten.

Vi noterer oss at denne marginale statsfinansierte bloggen oppgir at de arbeider i tråd med med Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten.

Her er noen av sakene Utrop ikke liker:

 

Bare for å ha nevnt det, så har ikke Document.no noen form for statsstøtte …

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂