Etter en helt normal kuldebølge har mildværet slått til rundt Oslo (der alle de viktige folka bor), og det betyr at klima-industriens dommedagspropaganda kan gi full gass og skremme alle med at dette er det ultimate beviset for en pågående «klimakrise». Sannheten er at dette er et naturfenomen som er så gammelt og repeterende at det har sitt eget navn på folkemunne: «kakelinna».

I våre klimafokuserte tider er det forbausende lite forskning og doktoravhandlinger å finne på nettet om «kakelinna», men det faktum at værfenomenet har sitt eget navn på folkemunne, beviser at det er noe som har vært vanlig og forventet å lange tider. Det som er sikkert, er at dette mildværet, som vanligvis slår til rundt midten av desember, var forbundet med Thomasmessen den 21. desember.

Thomasmesse er en katolsk høytid som er avtegnet i den gamle primstaven, og siden Norge gikk gjennom reformasjonen fra katolisisme til protestantisme på 1500-tallet, innebærer det at «kakelinna» må være et gjentagende værfenomen som har eksistert i over 500 år.

Årsaken til at værfenomenet fikk dette navnet, var at man på folkemunne trodde mildværet (eller «linna») ble skapt av at alle fyrte opp ovnene sine for å bake julekaker, og det ga så mye varme at snøen smeltet. Et klassisk eksempel på hva vi kjenner som «spuriøs sammenheng» innen vitenskapen. Denne klassiske troen på at kakebakst påvirker atmosfæren, er en merkverdig historisk parallell til at så mange folk i dag tror at å kjøre dieselbil skaper klimaendringer – fordi de blir fortalt at det er sant.

Men at kakelinna inntreffer på samme tid og samme måte gjennom minst 500 år, beviser at klimaet er usedvanlig stabilt, og fullstendig normalt. Det er nok derfor «klimaforskere» ikke vil forske på fenomenet.

 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.