Loch Ness-monsteret holdt tilsynelatende en lav profil i Skottland i helgen. Den storslagne jakten på det beryktede sjøuhyret endte atter en gang uten bevis.

I helgen har forskere og entusiaster fra hele verden vært samlet i det skotske høylandet for å forsøke å spore opp sjøormen, på folkemunne kjent som Nessie. Men til tross for mye entusiasme, ble det lite i form av bevis.

Prosjektleder Alan McKenna sier han har fått en rekke videoer og tips, men at det vil ta lang tid å sortere fakta fra ønsketenkning.

Droner med temperaturskannere, båter med infrarødt kamera og en hydrofon til å lytte under vann er noe av utstyret som har blitt brukt i helgen i håp om å nøste opp i myten som har fascinert folk i flere generasjoner.

Den to dager lange jakten på den beryktede sjøormen er den største, systematiske leteaksjonen i Loch Ness-innsjøen siden 1972.

Storstilt monsterjakt i Loch Ness

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.