Avtroppende Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) blir ny kunnskapsminister i Støres regjering. Dette melder kilder til Stavanger Aftenblad.

Kari Nessa Nordtun er klar som kunnskapsminister.

Dette er klart etter helgens bakgrunnssjekk med Statsministerens kontor (SMK), får Aftenbladet opplyst fra sikkert hold, skriver Aftenbladet.

Nordtun skal ha vært usikker på om hun ville takke ja til å bli statsråd, på grunn av en krevende familiesituasjon. Hun skal ha ombestemt seg den siste uken, etter å ha rådført seg med familien. Så sent som fredag var hun nokså uklar i uttalelsene overfor Aftenbladet.

– Vi hører at du er i, eller skal til, Oslo for å ha samtaler om en eventuell ministerpost. Kan du bekrefte eller avkrefte det?

– Jeg har ingen kommentar, svarte Nordtun i en SMS.

Nordtun har vært sterkt ønsket til regjeringen av Jonas Gahr Støre i lang tid. Hennes stjerne er stigende etter lokalvalget, hvor hun var en av få Ap-ordførere som faktisk kunne vise til økt oppslutning. Men hun mistet allikevel stillingen som ordfører, siden hennes samarbeidspartnere gjorde det dårlig i valget.

En kilde beskriver det faktisk som at Nordtun er blitt satt under et betydelig press fra Ap-krefter i Oslo om å bli en del av regjeringen.

Nordtun har de siste to årene blitt tildelt stadig flere tyngre oppgaver i partiet, og har fått mye skryt for hvordan hun har løst oppgavene. Hun beskrives av enkelte som  «Arbeiderpartiets nye superstjerne».

I motsetning til sittende kunnskapsminister Tonje Brenna har Kari Nessa Nordtun høyere utdannelse. Hun er utdannet jurist ved Universitetet i Bergen. Etter endt studium arbeidet hun som advokatfullmektig og senere som advokat for advokatfirmaet Sjødin, Meling & Co, og deretter for advokatfirmaet Elden DA. Hun var blant annet bistandsadvokat for fornærmede og etterlatte i 22. juli-saken.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.