Få dager etter at Ap’s representanter i Stortingets energi- og miljøkomité avviste å utrede kjernekraft i Norge, fremmer tre fylkeslag i partiet forslag om at dette må gjøres. Lengst går fylkeslaget i Rogaland, som vil utrede mulighetene for etablering av kjernekraft i Norge.

Arbeiderpartiets fylkeslag i Innlandet, Rogaland og Møre og Romsdal har alle vedtatt positive formuleringer om kjernekraft på sine årsmøter, skriver Klassekampen.

Innlandet Arbeiderparti vil «utforske mulighetene og konsekvensene som ligger i kjernekraft». Fylkeslaget i Rogaland vil utrede mulighetene for etablering av kjernekraft i Norge. Møre og Romsdal vil vurdere å åpne opp for kjernekraft på norsk jord.

I tillegg er det også flere lokallag som har vedtatt positive formuleringer om kjernekraft, ifølge avisen.

I disse dager sitter redaksjonskomiteen, ledet av næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), og diskuterer forslagene om kjernekraft. (NTB)

Stavanger-ordfører og leder av Ap’s energiutvalg Kari Nessa Nordtun har flere ganger markert motstand overfor partiledelsen. Sist høst var hun én av fem Ap-ordførere som advarte om at de høye strømprisene og høy skatt ville ødelegge for næringslivet i regionen.

– Vi forventer at regjeringen finner løsninger som ikke gjør at innbyggere og næringsliv i vår sone må betale mer, men heller ikke mindre, enn andre i Norge over tid, skriver Nessa Nordtun i en mail til Aftenbladet.

Rogaland ligger i det strømområdet som er hardest rammet av strømkrisen. Dette skaper bekymring for at bedrifter skal velge å flytte ut av regionen.

– Prisforskjellen er helt enorm. Særlig er det ille for næringsliv som konkurrerer med bedrifter i andre prisområder, sier Egersund-ordfører Odd Stangeland. (Document)

Nå sitter Nessa Nordtun i redaksjonskomiteen, men hun overlater til lederen å kommentere forslagene nærmere:

– Dette er en diskusjon som det er viktig at vi tar. Størsteparten av forslagene som har kommet inn, handler om energi. Men spørsmål rundt dette må besvares av redaksjonskomiteens leder, sier Stavanger-ordfører og medlem av komiteen, Kari Nessa Nordtun, til avisen.

Vestre skriver til avisen at Redaksjonskomiteen tar imot de innkomne forslag, og at komiteen vil presentere sine innstillinger i løpet av partiets landsmøte.

Arbeiderpartiet holder landsmøte fra 4. til 6. mai. (NTB)

Les også:

Stortingsflertall fra Ap, Sp og SV garantister for dyrere kraft i flere tiår

Ap-ordførere med strøm-advarsel til Støre

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.