Sylvi Listhaug, leder i Fremskrittspartiet (Frp), tror ikke på Kari Nessa Nordtun (AP), som er ordfører i Stavanger, sin forklaring på hvorfor byen nå tilbyr gratis kollektivtransport.

– Vi har fått inn mer penger enn det vi hadde budsjettert for, og vi har god økonomisk styring i kommunen vår, noe som resulterer i at vi sitter igjen med et overskudd som vi ønsker å gi tilbake til innbyggerne våre på best mulig måte, sa ordføreren i «Debatten» på NRK.

Arbeiderpartiet, Folkets Parti, MDG, Rødt, Senterpartiet og SV er blitt enige om at Stavanger som første store norske by skal fullfinansiere kollektivtrafikken på vegne av egne innbyggere, skriver Nettavisen.

Sylvi Listhaug mener derimot at dette har med det kommende kommunevalget å gjøre.

– Jeg tror de fleste som ser på nå kan si seg enige i at dette er rent valgflesk. Her gikk man til valg for fire år siden, også leverer man dette forslaget noen få måneder før valget. Jeg tror ikke velgerne lar seg lure så lett, sa hun.

Stavanger innfører «gratis» kollektivtrafikk

Listhaug presiserte at kollektivtrafikk er en fylkeskommunal oppgave.

– Jeg er sikker på at det sitter mange som ser på programmet nå, som ikke får de tjenestene de fortjener i Stavanger, som kommunen faktisk er ansvarlig for. Enten det er sykehjemsplasser, eldreomsorg, skole, eller andre steder hvor det faktisk trengs ressurser.

Stavanger-ordføreren mener imidlertid at tiltaket både er for å utjevne forskjeller og for bedre klima.

– Det er viktig at vi som lokalpolitikere gjør alt vi kan for å hjelpe folk i den situasjonen vi nå står inne i, der alt blir dyrere. Det er mange som er avhengige av å reise med buss, og vi ser at det er de med lavere økonomi som benytter seg av busstilbudet i Stavanger.

Også Sissel Knutsen Hegdal, ordførerkandidat i Stavanger (H), reagerer:

– Det er jo ganske spesielt at man bestemmer seg som fra lyn fra klar himmel å bruke så mange hundre millioner kroner uten å utrede konsekvensene. Det er ikke rart det får nasjonal oppmerksomhet, sier hun.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.