Med SFs stemmer fikk opposisjonen i Folketinget fredag flertall for at danske elever skal undervises i karikaturkrisen i 2005/06. Forslaget har sin bakgrunn i drapet på den franske skolelæreren Samuel Paty som brukte tegningene som eksempler på ytringsfrihet. Den sosialdemokratiske regjeringen var imot.

Det var Nye Borgerliges Mette Thiesen som stilte forslaget. Etter at Paty var drept kom det frem at danske lærere kviet seg for å vise tegningene og noen som gjorde det var blitt hetset av kolleger.

SF vil ikke at opplegget skal være obligatorisk, men vil at det skal gi ryggdekning til lærere som vil undervise om karikaturkrisen.

Undervisningsmaterialet er ikke udviklet endnu, og derfor er det stadig uvist, om selve Muhammedtegningerne kommer til at indgå.

Men det mener SF, at de bør gøre. Det er dog afgørende for partiet, at det er frivilligt om – og i hvilket omfang – lærerne på den enkelte skole vil benytte materialet. Og om de vil vise tegningerne til eleverne.

SFs politiske ordfører, Karsten Hønge, siger fra Folketingets talerstol, at motivationen for at stemme for forslaget blandt andet er, at det skal legitimere læreres undervisning i Muhammedkrisen. Også selv om nogle kolleger skulle være imod.

 

Folkeskoleelever skal undervises i Muhammedkrisen

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.