Projeksjon av en av Charlie Hebdos Muhammed-karikaturer på en offentlig bygning i Montpellier i Frankrike. Skjermdump fra L’Independant.

En lærer i København som hadde uttrykt sympati for den drepte franske læreren Samuel Paty, og sagt at hun ville bruke Muhammed-karikaturer i undervisningen, har gått under jorden på hemmelig adresse etter trusler, melder Politiken.

Berlingske skriver:

»Fremover vil Muhammed-tegningerne indgå som en del af min undervisning. Jeg opfordrer andre undervisere til det samme i respekt for vores modige kollega i Paris. Og for at sikre grundlaget for vores arbejde: ytringsfriheden,« skrev hun på Facebook.

Deretter fulgte haugevis med ubehagelige og truende kommentarer. Både politiet og etterretningstjenesten bad henne om å «holde lav profil».

Nu har hun hemmelig adresse.

»Så det er rigtigt, at jeg har ladet mig true til tavshed. Dem, der har truet mig, har opnået det, de ville,« siger hun til Politiken.

Nye Borgerlige vil i samarbeid med Charlie Hebdo starte en kampanje for å rykke inn annonser med Muhammed-tegninger i danske aviser, kunngjør partileder Pernille Vermund på Facebook.

 

Kjøp «Islamismen i Sverige» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.