Islamisering er mer enn en burka i gatebildet. Det er noe som foregår i hodet ditt. 

En dansk avis skriver at vi ikke lenger er herrer i eget hus: Islamiseringen er kommet for langt. 

Meanwhile in Norway blir forfatteren som «oppfant» begrepet «Den store utskiftningen», nektet å holde pressekonferanse på biblioteket Deichman i Oslo.

Måske har danskerne rett.

Vi er ikke herrer i eget hus

Innerst inne vet vi at danskerne som tør si det mer enn vi nordmenn, har rett: Vi er ikke lenger herrer i eget hus. Islamiseringen av våre en gang relativt homogene og trygge samfunn, er gått for langt.

Det danske Folketinget har behandlet muhammedkrisen og konkludert med at dette ikke er stoff for historieundervisningen i skolen. Må man, så skal ikke grunnlaget for krisen synliggjøres, tegningene skal ikke vises.

«Skolesikkerhedsberedskabsplaner»

Folketingets resolusjonsforslag lyder som følger:

– Forslaget skal sikre, at Muhammedkrisen inddrages som en formativ periode i historiekanonen, og at der udarbejdes undervisningsmateriale og undervisningsforløb om Muhammedkrisen på emu.dk til brug i folkeskolen. Forslaget skal desuden sikre, at der udarbejdes opdaterede skolesikkerhedsberedskabsplaner, der kan imødegå eventuelle konflikter i forbindelse med brug af undervisningsmaterialet i undervisningen.

Resolusjonsforslaget hviler på det premiss at det er farlig å undervise om muhammedkrisen. Det blir ikke obligatorisk å vise muhammedtegningene selv om det er så godt som umulig å forestille seg en kvalitativ fremstilling av muhammedkrisen uten å vise dem.

Meanwhile in Norway

Deichman Bjørvika har avvist en pressekonferanse og debatt i deres lokaler med forfatteren Renaud Camus. 

Avisen Vårt Oslo omtaler Camus som fascist. Han har gjort den feil å kalle den pågående europeiske samfunnsutviklingen for «Den store utskiftningen». 

«Den store utskiftningen» fremstilles som en konspirasjonsteori og bukken som passer havresekken, kulturbyråd Omar Samy Gamal fra SV, sier det er en klok beslutning å forby fascist-boken.

Islam reflekteres idag ikke bare i monstrøse «blomsterpotter» som skal hindre at kjøretøy pløyer seg gjennom menneskemengder på Karl Johan i Oslo og andre byer, eller ting som hatpratbeskyldninger for den som leser høyt fra de mange «følsomme» skriftstedene i boken – eller skriver for Document. 

– Sikkerhedsmæssige konsekvenser 

I Danmark gjør Folketinget islam til en unnlatelsessynd i klasseværelsene. Den danske justisminister Mattias Tesfaye uttrykker det i klartekst i samtale med bekymret borger Eva Gregersen:

– Politiets Efterretningstjeneste har foretaget en vurdering af, at det kan få sikkerhedsmæssige konsekvenser for Danmark, hvis man vil gå i retning af at undervise i Muhammedkrisen og vise Muhammedtegningerne i folkeskolen.

Document ønsker dere alle en god 17. mai.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.