Gruppens logo, sakset fra Facebook.

På under en uke har Facebook-aksjonen «Oljebrølet» vokst fra null til over 140.000 medlemmer, og den øker stadig. Her støttes norsk olje, og det tas klart avstand fra olje-fiendtligheten hos en del partier og politikere.

Mange partier og grupper har lenge vært på banen med ulike utspill og aksjoner mot norsk oljevirksomhet. Målet er å stanse virksomheten, da noen tror dette er viktig for å «redde klimaet på jorda».

Sist fredag ble arrangementet «klimabrølet» arrangert, der unge (mest) og enkelte voksne møtte opp foran Stortinget og andre steder for å «brøle for klimaet».

Hensikten med et slikt påfunn er angivelig at det skal få politikere til å innføre mer eller mindre ekstreme «klimatiltak». Mye handler om å stanse norsk oljeproduksjon, slutte å bruke fossil energi osv.

Svært lite dreier seg om konkrete forslag til hvordan man vil erstatte de enorme verdier, titusener av arbeidsplasser og ikke minst utallige produkter som følger av oljen.

Tankegangen synes å være at «det ordner seg nok, med noen grønne ideer og sånn». Fra MDGs side har produksjon av tang og tare blitt foreslått.

Men ikke alle brøler med i dette koret. Noen kaller det vanvidd og gambling med Norges grunnleggende velferd. En av dem som ville gjøre noe i denne forbindelse, er Helene Sørbu fra Dokka, i Innlandet fylke. (Hun er gift med Morten Ørsal Johansen, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet).

Sørbu tok sist fredag initiativ til en Facebokgruppe hun kalte «Oljebrølet», som et motstykke til «Klimabrølet». Det er blitt et svært raskt voksende fenomen. Aftenposten omtalte saken:

Timen etter opprettelsen hadde gruppen 163 medlemmer, noe Sørbu syntes var kjempekult. Mandag kveld er det 110.000 brølere i gruppen (tallet er økt siden dette ble skrevet).

– Jeg synes det er veldig artig å være vitne til den eksplosjonen, men jeg må ærlig innrømme at det er litt skremmende også, sier Sørbu søndag.

Hun begrunner sitt initiativ slik:

– Jeg har en mening om at olje er nødvendig, og hvorfor den er nødvendig, sier hun.

Dette har per mandag kveld 30.8. over 140.000 mennesker gitt sin tilslutning til. Tallet bare fortsetter å øke, og vil snart være utdatert i denne artikkelen. Det forteller noe om at det i den norske befolkningen finnes mange og sterke meninger om oljenæringen som i liten grad slippes til i mediene, og som politikerne stort sett velger å overse.

Folket står slett ikke «samlet bak» MDG og andre ytterliggående gruppers krav om mer eller mindre rasering av det som skaper Norges velferd. Her er noen få av innleggene på siden:

– Oljen er grunnlaget for velstanden vi har her i landet. Oljen er vi avhengige av. Det er jeg helt sikker på at vi er om femti år også!!!

– Wow jeg er overrasket over farten i det her, morer meg med å oppdatere siden om og om igjen, og medlemstall raser inn kontinuerlig.

–  Skal sånne vindmøller smøres med meierismør eller olivenolje? Eg berre spør.

– Uten reelle alternative løsninger som kan hente inn både inntekt og arbeidsplasser, er vi vel tilbake til 60-tallet. Før min tid, men Norge var vel mer som et u-land på den tida, uten oljen.

– Tror aldri jeg har sett ett medlemstall vokse så enormt raskt. Stå på!!

Sørbu har ifølge Aftenposten allerede planer for Oljebrølets fremtid:

– Ettersom det allerede er blitt så mange mennesker, ser jeg for meg at vi blir nødt til å lage en organisasjon ut av det. Målet er selvfølgelig til slutt at vår tyngde kan påvirke norske politikere, sier hun.

Det gjenstår å se i hvilken grad norske politikere vil våge å ignorere en slik formidabel gruppe, her er det nok velgere til å påvirke høstens valg på en avgjørende måte.

 

Nå er den her! Årets boknyhet, forhåndsbestill i dag:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også suksessboken:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Husk å støtte Document:

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.