Centerpartiets leder Annie Lööf har brutt mange løfter, uten å miste velgernes sympati. Selv ikke pedofiliskandaler har ødelagt for oppslutningen. Men nå raser de nedover på en fersk meningsmåling.

I Novus senaste opinionsmätning för juni, i kölvattnet av misstroendeomröstningen i förra veckan, backar Centerpartiet kraftigt. Samtidigt går både Sverigedemokraterna, som väckte misstroendeförklaringen, och Vänsterpartiet framåt starkt.

– Det fokus som man har lagt på att Centerpartiet skulle sitta på en lösning av krisen har uppenbarligen missgynnat det partiet, säger Torbjörn Sjöström, vd för Novus, till SVT Nyheter.

Annie Lööfs drøm om et bredt sentrum sprekker som troll i møte med sola.

– Mittenstrategin har inte gått hem hos väljarna. Istället finns det någon slags bild av att Centerpartiet måste välja mellan Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna, trots att de inte vill, säger Torbjörn Sjöström.

Sverigedemokratene får økt oppslutning, og går frem med 2,2 prosentpoeng. Men også Vänsterpartiet, som sto bak mistillitsforslaget mot Löfven, øker med hele 1,6 prosentpoeng.

Hvis dette hadde vært resultatet av et eventuelt nyvalg ville de konservative partiene (Moderaterna, Sverigedemokraterna og Kristdemokraterna) få rent flertall i Riksdagen.

Kanskje dette er årsaken til at Löfven stritter imot et nyvalg?

Meningsmålingen:

V 11,2 (+1,6)
S 25,5 (-0,6)
MP 3,5 (-0,7)
C 7,9 (-1,5)
L 2,5 (+0,2)
M 21,8 (-0,8)
KD 5 (-0,3)
SD 21,4 (+2,2)

Samnytt

Tidligere svensk toppolitiker lyver for åpent kamera om sin pedofile samboer

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.