Vänsterpartiet gambling med å stille mistillitsforslag mot Stefan Löfven ser ut til å ha gitt resultater. På en ny meningsmåling får partiet 13,3 prosent, deres høyeste nivå noensinne. Samtidig gjeninntar Sverigedemokratene posisjonen som Sveriges nest største parti.

Meningsmålingen er den første etter at partiet i juni fikk flertall for sitt mistillitsforslag mot Stefan Löfven.

Vänsterpartiet valde i juni att gå fram med en misstroendeomröstning mot regeringen, vilket resulterade i att den först blev avsatt för att sedan åter röstas fram, efter att Centerpartiet backade om förslaget om fri hyressättning på nyproduktion.

Tilltaget tycks ha gett resultat även sett till väljarstöd och i SVT/Novus senaste partisympatiundersökning har Vänsterpartiet ökat till 13,3 procent. Partiet står för undersökningens enda statistiskt säkerställda förändring och stödet är det högsta V någonsin har fått i en SVT/Novus-undersökning, sedan mätningarna började år 2006. (SVT)

Mens Vänsterpartiet (V) går frem med 2,1 prosentenheter, går ‘sossarne’ (S), tilbake med 1,7 prosentheter til 23,8 prosent. De to andre støttepartiene for Löfven, Miljøpartiet (MP) og Centerpartiet (C) går noe frem, i likhet med Sverigedemokratene (SD). Moderaternas (M) tilbakegang på 0,8 prosentenheter er likevel nok til at SD gjeninntar posisjonen som Sveriges største opposisjonsparti

Vänsterpartiet 13,3 (+2,1)

Socialdemokraterna 23,8 (-1,7)

Miljöpartiet 3,8 (+0,3)

Centern 8,9 (+1,0)

Liberalarna 2,2 (-0,3)

Moderaterna 21,0 (-0,8)

Kristdemokraterna 4,5 (-0,5)

Sverigedemokraterna 21,6 (+0,2)

Novus: Kraftigt ökat väljarstöd för Vänsterpartiet (SVT)

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂