Nytt

Sverigedemokratene får 5,9 prosent på siste måling fra Sentio. Det ville gitt 22 mandat ved riksdagsvalget. Skulle det bli resultatet ville det offisielle Sverige gå i sjokk.

Sverigedemokraterna erhåller 5,9 procent i septembermätningen från Sentio Research och når därmed sitt högsta resultat någonsin i en opinionsundersökning.

Sverigedemokraterna går framåt med 0,9 procentenheter i septembermätningen från Sentio Research och erhåller rekordhöga 5,9 procent av väljarstödet (5,6 procent i telefonintervjuerna och 6,4 procent i webbintervjuerna). Sverigedemokraterna är i samma undersökning större än Centerpartiet (5,5), Kristdemokraterna (3,7) och Vänsterpartiet (5,4) samt i stort sett jämnstora med Folkpartiet, som erhåller 6,0 procent. Detta innebär att Sverigedemokraterna nu är Sveriges femte största parti.

Med 5,9 procent av väljarstödet skulle Sverigedemokraterna erhålla 22 mandat och en vågmästarroll mellan de båda blocken. Sett till antal mandat skulle Sverigedemokraterna vara riksdagens fjärde största parti tillsammans med Folkpartiet, som också skulle erhålla 22 mandat om det vore val i dag.

SD får enda høyere oppslutning når intervjuene gjøres på nett. Det forklares med at folk er redde for å si sin mening på telefon.


Ny rekordnotering för Sverigedemokraterna: 5,9 procent i opinionsundersökning