Nytt

Nyheter Idag/Sentio serverer det høyeste resultatet for SD noensinne i en meningsmåling: 26,8 prosent.

Sverigedemokraterna får sin högsta notering någonsin i den senaste opinionsmätningen från Nyheter Idag/Sentio. 26,8 procent av väljarna skulle rösta på partiet om det vore val idag. – Det är helt fantastiska siffror, säger SD:s gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson till Nyheter Idag.

Samtidigt som SD fortsätter framåt i väljaropinionen backar såväl Socialdemokraterna som Moderaterna. 22 procent av väljarna skulle rösta på S-ledaren Stefan Löfven om det vore val idag, ett ras med nio procentenheter sedan valet förra hösten. Även moderatledaren Anna Kinberg Batra kämpar i motvind, endast 19,3 procent skulle rösta på hennes parti om det vore val idag, vilket är den sämsta noteringen för partiet i en Sentiomätning sedan 2008.

sentio-ny-nov

Men vil du vite hvordan Sverige blir i fremtiden med Sverigedemokraterna i ledelsen, ja da vil Aftonbladet ha betalt for det:

sd

Nyheter Idag