Centerpartiet trekker tilbake kravet om å innføre markedspris for leie av nybygde boliger, punktet som førte til at Vänsterpartiet felte regjeringen. Dermed kan Stefan Löfven reddes.

Annie Lööf er nå villig til å stryke punktet som førte til at Vänsterpartiet felte regjeringen, og forhandle januaravtalen på nytt.

Det melder Dagens Nyheter.

– Eftersom förslaget inte längre finns på bordet så tycker vi att det är viktigt att vi justerar Januariavtalet för att få en bättre balans, sier C-leder Annie Lööf til DN.

Lööf viser til at forslaget om markedsleie tilsynelatende «mangler flertall i Riksdagen», ettersom et flertall stemte for mistillit mot Löfven mandag.

I bytte for å stryke leieforslaget ønsker C å «justere» januaravtalen og blant annet presse gjennom skattelettelser, satse på «integrering» og lignende.

– Jag välkomnar det besked som Annie Lööf nu ger. Det är konstruktivt och en väg framåt. Det är viktigt att fler partier nu agerar för landets bästa. Det är vi alltid beredda att göra, sier Löfven til Aftonbladet.

Det gjør også leder for Vänsterpartiet Nooshi Dadgostar.

«Centerpartiet har nu deklarerat att de är beredda att släppa kravet på marknadshyror i januariavtalet. Det är ett positivt besked för landets hyresgäster och alla tusentals människor har skrivit på namnlistor, delat flygblad och kampanjat på alla sätt som går under rådande läge», skriver Nooshi Dadgostar på Twitter og fortsetter:

«Det politiska läget är fortfarande svårt. Men jag är stolt över att ha varit delaktig i att Sveriges hyresgäster fått sin röst hörd.»

 

 

Onsdag opplyste kilder i Liberalerna at det er uaktuelt for partiet å innlede et nytt budsjettsamarbeid med Löfvens regjering til høsten, skriver NTB.

Liberalerna har avbrutt alt budsjettsamarbeid med den rødgrønne regjeringen og har ingen planer om å gjenoppta det, opplyste kildene til nyhetsbyrået TT.

Sveriges finansminister Magdalena Andersson vil ikke bekrefte opplysningene onsdag.

 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.