Pride-føljetongen i Groruddalen fortsetter. For tredje år på rad vaier pride-flagget over Romsås sykehjem. Flagget skal henge der hele juni måned. Muslimenes homomysterium kommer samtidig stadig nærmere en avklaring.

Det er bydelspolitikeren Athitan på Stovner, representant for Arbeiderpartiet, som i avisen Groruddalen leder oss inn på sporet av hvordan det kan ha seg at Pride – tilsynelatende – har slik en massiv støtte blant etniske minoriteter i Groruddalen. Athitan Kumarasamy, populært kalt «Athi» blant gjestene på sykehjemmet, er nemlig ikke homofil. Hans tilhørighet er «en av Groruddalens mange etniske minoriteter», slik avsen Groruddalen.no presenterer ham.

Mysteriets løsning

Hva muslimene angår ligger mysteriets løsning trolig i følgende sitat fra Groruddalen:

«Det er mange som tror at (Pride-) flagget er heist bare for å markere homofile, lesbiske og transseksuelle personers rettigheter, og det er riktig at deres organisasjoner bruker pride-flagget i flere sammenhenger. Men flagget er altså også et flagg som signaliserer mer inkludering og mangfold – mangfold som går langt utover folks seksuelle legninger».

«Integreringen» starter i Pride

Den nærliggende tolkningen – sett fra islams synsvinkel – må være at integreringen først og fremst må skje via Pride, til «fellesskapets» beste. Dette er et sted for islam å starte prosessen, i mangel av forståelse for Muhammeds lære blant nordmenn flest.

Hva grunnen kan være til denne manglende forståelsen, sies det aldri noe om.

Et blasfemisk uføre

Faren for å havne i et blasfemisk uføre blir kraftig undertrykket, når så godt som hele bydelsutvalget på Stovner presterer å se bort fra Allahs åpenbare motvilje mot innbilte seksuelle fristelser. Kvinnenes hud og hår er glemte attributter når muslimene på Stovner heiser Pride-flagget. For her er det «integreringen» som gjelder!

Stortingets dilemma

Hvordan Stortinget har tenkt å håndtere spørsmålet om svensk, finsk og dansk flagging fra offentlige flaggstenger blir det neste store mysterium, etter at Pride-bevegelsen nå har fått nasjonalforsamlingens klarsignal.

Brød og sirkus

Den nevnte Athithan Kumarasamy har for sin del ansvar for et serveringssted i Romsås sykehjem, som nå drives av Stiftelsen Diakonhjemmet. Da pride-flagget på Romsås ble stjålet nylig, skaffet Athithan et nytt. Hans serveringssted, Mind the Gap, har nemlig inngang rett ved flaggstangen.

Også det nye flagget er forsøkt fjernet, men den åndsnærværende Athithan grep inn da han forsto hva som var i ferd med å skje mens han var i lokalene og vasket etter stengetid.

 

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.