Endelig fikk «gutta» lyden separert slik at det var mulig å føre en samtale med en utenfor studio, uten å høre sin egen stemme. Inntil det ble brudd. Det var Øyvind Thuestad som fikk æren. Øyvind har hatt mange krimsaker som har fått stor oppmerksomhet.

Terrorsakene dekker også de andre mediene. Men vi er nesten alene om å dekke gruppevoldtekten på Furuset, til tross for at den er av stor prinsipiell betydning. Straffenivet er rystende lavt i forhold til maksnivået: To måneders fengsel og samfunnsstraff der det ville vært mulig å gå fire år bak murene.

Hvilket signal er det Oslo tingrett sender?

Vi vet at gruppevoldtekt er et fenomen som ryster Vest-Europa. I Belgia er det 200 per år, ifølge Berlingske. Det er de som blir anmeldt. Alle vet at disse forbrytelsene setter politikerne i stor forlegenhet. De vet at det er deres ansvar. Det er deres klienter som forbryter seg mot belgiske eller norske jenter. Forsøker domstolene å lette noe av skyldfølelsen ved å gi milde dommer? I så fall risikerer de å diskreditere hele systemet.