Geir er i Tromsø og kunne derfra fortelle om den nye strømkabelen mellom Norge og Tyskland som kan komme til å øke strømregningen for nordmenn til tysk nivå. Det vil neppe gå ubemerket hen, og når reaksjonen først kommer kan den bli kraftig. Et så tydelig utslag av å bli innmeldt i EU stykkevis og delt, kan gi bakslag for regjeringen, og ikke bare den. Høyesterett har sagt det er ok å avgi suverenitet bare det skjer stykkevis og delt.

Man skulle ikke tro dette er meningen til landets høyeste domstol, men det er det.

Siste ord er ikke sagt i denne saken, hverken om strømkabler, Acer eller jernbanedirektiv.

I USA rakner Biden-administrasjonen forsøk på å rake kastanjene ut av ilden for Kina. Det er tross alt Kina viruset kom fra, og hvis det kan bevises at presidentens sjefsrådgiver har finansiert forskningen som ga oss viruset, er det vanskelig å spå hvordan folk vil reagere. Det tar litt tid før det trenger inn.

Akkurat som med nordmenn og Brussel.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.