Illustrasjonsfoto: Anna Shvets / Pexels 

Skal det få lov til å være slik at politikere, samt A-, B-, og C-kjendiser i Norge, går foran vanlige folk? At de i helsevesenet, og folk med kritiske roller i samfunnsmaskineriet, går foran — har jeg ikke noe problem med å forstå. Hvorfor har vi ikke kapasitet til å teste flere ved behov?

Jeg har astma og to små barn som ikke får møte pappa med delt omsorg. Han må de vinke til gjennom vinduet. En vennlig ansatt ved Legevakta fortalte at kun helsepersonell får testet seg grunnet prioritering. Slik det er nå bruker jeg doble doser med astmamedisin, sliter med pusten, men har heldigvis barnas pappa som hjelper meg med å handle, eller hente medisiner.

Kristin Clemet, var to dager før regjeringen varslet sine nye tiltak, på et uformelt borgerlig treff på The Dubliner i Oslo. Flere av de 50 som var til stede ble syke, og Clemet fikk teste seg.

I 2003 hadde vi SARS-1 viruset fra Kina, i 2009 fikk vi Svineinfluensaen fra Mexico, og nå har vi SARS-2 viruset med tilnavnet Covid-19 pandemien. Først 11. mars var Verdens Helseorganisasjon (WHO) villige til å innrømme at dette var smitte mellom mennesker i flere land, og derfor en pandemi. Likevel har mange av oss sett dette komme siden før nyttår, og vi har sett de drakoniske tiltakene kineserne har gjort— offisielt fra slutten av januar. Donald Trump fikk masse kritikk for at han innførte delvis innreiseforbud fra Kina den 31. januar.

Slik det er nå mangler vi enorme mengder beskyttelsesutstyr, vi har 277 sykehusansatte smittet — med nesten 8000 i karantene. Hva er det som skal til for at det norske helsevesenet og Folkehelseinstituttet (FHI) skal få med seg de nye virus som vil komme? Må vi virkelig vente til en eksplosjon av smittede kommer til landet før de reagerer? Fly fra Nord-Italia og Kina forsatte å komme hit til landet, langt inn i mars måned.

Nå produserer verdens største fascistiske stat mesteparten av verdens medisiner og beskyttelsesutstyr. Kina kan lamme resten av verden når som helst. 97% av USAs antibiotika produseres i Kina, og mesteparten av alle livsviktige medisiner for de med høyt blodtrykk, kreft, hjerteproblemer, diabetes og en rekke andre; produseres også der. Ønsker vi at Kina skal ha monopol på dette? Da en kineser fikk Fredsprisen mot Kinas vilje, tapte Norge milliarder i manglende handel med sure kinesere.

Det vil komme flere virus fra Kina og resten av verden. Dyrehold med kombinert fugl og pattedyr utgjør en reell trussel. Nå venter tøffe tider for oss alle. I Norge og resten av verden må det produseres og lagres nødvendige medisiner og beskyttelsesutstyr. Vi må slutte å la Kina levere vår viktigste infrastruktur.

Det er ingen grunn til at vi ikke skal flytte produksjon hjem igjen. Vi trenger arbeidsplasser og produksjons-kunnskap her i landet også.

Tove Merethe Johansen,
Leder i Demokratene Vestfold & Telemark

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂