Ifølge en amerikansk etterretningsrapport så ble tre av forskerne ved Wuhan-instituttet så syke i november 2019 at de oppsøkte sykehus. Dette skriver Wall Street Journal, som legger til at informasjonen gir tyngde til en mer omfattende granskning om hvorvidt viruset kom fra laboratoriet og spredte seg til befolkningen.

De tre forskerne ble syke samtidig både med covid-liknende symptomer og vanlig årstidsrelatert sykdom står det i rapporten.

“with symptoms consistent with both Covid-19 and common seasonal illness.”

En kilde sier om etterretningsrapporten:

– Informasjonen som vi fikk fra flere ulike kilder hadde unik kvalitet. Den var meget presis. Spørsmålet som ikke besvares er hvorfor de tre forskerne ble syke.

Kina hevder at det første tilfellet av covid-19 ble registrert 8. desember 2019. Men WHO opplyste i sin rapport at det kunne ha vært en skjult spredning i Wuhan før det. De fant 92 lokale tilfeller med samme symptomer fra perioden oktober og november.

Dr Anthony Fauci sier nå at han ikke lenger er trygg på at opprinnelsen av viruset utviklet seg naturlig. Den 11. mai svarte han nei på dette spørsmålet.

Asked if he’s ‘still confident it developed naturally’, Fauci said: ‘No, actually’

‘I think we should continue to investigate what went on in China until we continue to find out to the best of our ability what happened,’ he said.

Wall Street Journal   Aftonbladet

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.