Politiet kontrollerer at folk overholder munnbind­påbudet på hoved­jernbane­stasjonen i Essen den 24. august 2020. Foto: Martin Meissner / AP / NTB.

Tysklands regjering har lagt frem et forslag til nye korona­regler, der personer som er korona­vaksinerte eller er blitt friske etter korona­sykdom, fritas for smitte­forebyggende restriksjoner som portforbud, kontakt­forbud, testplikt og karantene.

De samme personene trenger heller ikke å telles med når forsamlinger må begrenses i antall deltagere, opplyser Die Welt.

Regler om munnbind­påbud og sosial avstand vil imidlertid fortsette å gjelde, med den begrunnelse at vaksinering ikke sikrer hundre prosent mot smitte.

Regjeringens forslag ventes å bli vedtatt både i Forbundsdagen og Forbundsrådet fredag, for deretter å tre i kraft til helgen.

Vedtaket skjer ikke helt uten betenkeligheter: Statsminister i delstaten Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, sier det ikke er lett å avgjøre at det skal gjelde forskjellige regler for vaksinerte og uvaksinerte.

I en rettsstat må det være klart at restriksjoner bare kan rettferdig­gjøres av tungtveiende hensyn som liv og helse, og så snart disse bortfaller, må sanksjonene gjøre det samme, kommenterer Tysklands justis­minister Christine Lambrecht (SPD). Vi ser nå ut til å være på rett spor, sier hun.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.