Programlederne Filip Hammar og Fredrik Wikingsson i underholdningsprogrammet «Alla mot alla». Foto: Presswebb, Discovery

«Alla mot alla» er et svensk underholdningsprogram på Kanal 5, som har likhetstrekk med Nytt på nytt.  I et av program nylig får nordmenn så hatten passer av programleder Fredrik Wilkingsson. Han spør om det er greit å håpe at mange nordmenn smittes av Covid-19, siden nordmenn er så lite villige til å ta imot flyktninger.

Enligt Wikingsson förtjänar norrmännen ”en rejäl släng av pandemin framåt vårkanten”, bland annat därför att de ”skrävlat” om hur mycket bättre de klarat pandemin jämfört med Sverige (600 döda jämfört med Sveriges 13 000) men också därför man inte i samma utsträckning som Sverige vill ta emot migranter ”till ett land som badar i yta och oförtjänta oljepengar”.

Mange har reagert på innslaget, som mildt sagt kan beskrives som usmakelig. Flere har dessuten påpekt at overtrampet ikke har blitt omtalt i hovedstrømsmediene.

Mattias Karlson sitter i Riksdagen for Sverigedemokraterna, og reagerte sterkt på Facebook.

Ingen i mediasfären har hittills kommenterat det mordiska utfallet mot vårt grannfolk med ett ord. Jag gissar att de är fullt upptagna med att jaga aktörer i underhållningsbranschen som gjort sig skyldiga till verkligt allvarliga och obehagliga övertramp istället. Folk som t ex gjort rösten till någon tecknad gubbe som de inte delar nationalitet eller hudfärg med, som inte uttalat ett utländskt namn på ett perfekt sätt när de var konferencier på någon gala eller som motsatt sig svartlistningen av Disneyfilmen Dumbo…

Tidligere har  Aftonbladets sport- og kulturkommentator Johanna Frändén ønsket død og fordervelse i Danmark, slik Samnytt skrev om i februar.

Utspillet til den svenske medieprofilen kommer bare noen dager etter at Carl Bildt 9. april sjokkerte begge sine naboland ved å hevde at Sverige ville gjort en bedre motstand mot tyskerne hvis de hadde blitt invadert på samme tid.

En av gjestene som koser seg i studio er Jason Diakité, bedre kjent under  artistnavnet Timbuktu. Han er blant annet kjent for å ha skrevet en tekst om å slå Jimmie Åkesson gul og blå og heise han i en flaggstang.

Dere som har VPN kan se det korte klippet nedenfor, hvor også norske pizzapriser og Therese Johaug får gjennomgå.
Hele programmet kan kan se via denne linken, innslaget kommer etter ca. 31 minutter.

Samnytt

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.