Kringsatt av fiender gå inn i din tid (tid, ikke strid) og så spør Nordahl Grieg: -Hva er mitt våpen? Hva er vårt? Det er å seile etter et draft som har plottet inn alle undervannsskjærene. Du verden hvor spennende at utarbeidelsen av dette sjøkartet er noe vi gjør sammen! Navigere necesse est. Man må navigere for å kunne seile.

Vi følger et helt annet draft enn vår elite. Tiden vil vise hvem det er som seiler best.

Jeg ser i økende grad Norden under ett. Sverige er no 1. i selvskading. I Danmark er Journalistisk Venstreparti og politikere, selv tidligere respektable navn som Per Stig Møller, besatt av å hente IS-familiene «hjem».

De begår den store feilen som Mimisbrunnr skriver om når han sier at den mest grunnleggende distinksjon er mellom selv og ikke-selv. Vår elite vil viske den ut. De sier at det ikke er noen grense og nå snakker vi terrorstaten IS. Dette knefallet overgår langt nederlaget i Afghanistan og Irak, for det var håpløse prosjekt fra starten. Men det virker nesten som vår elite har tatt skylden for denne fiaskoen på seg som en stor skyld som bare betales ved at IS kommer «hjem».

Det er sykt og gjør vår tid og våre samfunn svangre med katastrofer.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.