Den elektriske fergen Elrond, som skal settes i drift på Randsfjorden, blir 18 millioner kroner dyrere fordi den ikke seiles fra havet til Randsfjorden i Innlandet.

Ferger til norske riksveier som bygges i utlandet og som seiler hjem for egen maskin, blir ikke pålagt moms.

Men MF Elrond bygges i Rotterdam og skal deretter fraktes i deler via Drammen havn og på trailere til Røykenvik i Gran kommune, der den skal settes sammen.

Dermed vil Skattedirektoratet ha 18 millioner kroner i moms, skriver VG.

Det er ikke mulig for den nye fergen Elrond å seile opp fra havet til innsjøen Randsfjorden (bildet). Dermed er den momspliktig og blir 18 millioner kroner dyrere. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB.

– Vi er et innlandsfylke, og det er ikke mulig å seile til Randsfjorden. Og vi er pålagt av myndighetene å konkurranseutsette slike store anskaffelser i EØS-området. Momsregningen føles helt urimelig, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap).

Oppland-representanten Rigmor Aasrud på Stortinget har nå sendt et skriftlig spørsmål om momsregningen til finansminister Jan Tore Sanner (H).Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.