Foto: Javad Parsa / NTB

Fra 2021 til 2022 krympet TV 2s årsresultat fra 357,5 millioner kroner til minus 51,7 millioner kroner. Det tilsvarer en nedgang på over 400 millioner kroner.

TV 2 er Norges nest største TV-kanal, og NRKs hovedkonkurrent. Men for TV 2 utgjør ikke lenger norske TV-seere  noen gullgruve.

Fjorårets tall er nå klare, og viser et dystert bilde av utviklingen for kanalen, ifølge NTB:

– 2022 ble et krevende økonomisk år for TV 2. I hovedsak skyldes det bortfall av Premier League-rettighetene våren 2022, svakere konjunkturer i makroøkonomien, samt en lang periode uten distribusjonsavtale med Altibox, skriver organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld i TV 2 i en tekstmelding til Bergens Tidende.

Det er ingen umiddelbar lysning i sikte for TV 2.

Lene Eltvik Vindfeld mener inneværende år også er blytungt for kanalen.

Hun peker på at TV 2, som eneste medieaktør, er blitt pålagt moms på egne nyhetsprodukter etter en endring i årets statsbudsjett. Så det er krevende forhold også i 2023, berettere hun.

Tallene i regnskapet forteller om reduserte inntekter og økte kostnader, noe alle som har drevet forretning vet er en lite gunstig kombinasjon:

Inntektene til selskapet i fjor ble noe redusert: Fra 5,5 milliarder kroner til 5,2 milliarder kroner. Kostnadene holdt seg relativt stabile, fra 5,1 milliarder i 2021 til 5,2 milliarder i 2022.

Alts prosentvis relativt små nedringer, men nok til å skape et betydelig underskudd.

I motsetning til hva som er tilfellet for konkurrenten NRK, har ikke TV 2 en gigantisk krykke i form av skattebetalerfinansiering i milliardklassen å støtte seg på.

Document har i sommer for øvrig registrert hvordan TV 2 og NRK nærmest har konkurrert med hverandre om hvem som kan skremme seerne mest med dommedagspregede værmeldinger med diskutabel sannhetsgehalt, se under.

Les også: 

Nå synker temperaturene og regnet kommer

Sommerlesning! Bestill i dag:
Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.