Den såkalte Creek Fire har svidd av mer enn 57.000 hektar og var tirsdag ikke under kontroll. Foto: Newport Beach Fire Department /via REUTERS / NTB Scanpix

Helikoptre flyr gjennom tykk røyk for å redde folk fra de voldsomme skogbrannene i California på USAs vestkyst. Kraftig vind gjør at brannene spres raskt.

Helikoptre trosser den farlige og tykke røyken for å hente ut folk som trues av en brann nær Fresno sentralt i California. I helgen og mandag ble 200 personer hentet ut fra et populært turområde i Sierra National Forest.

Tirsdag fortsatte redningsarbeidet, og 164 personer er hentet ut fra det samme området. Det ble jobbet med å redde ytterligere 17 personer, opplyser guvernør Gavin Newsom, som forteller at pilotene må bruke nattoptikk for å navigere.

– Vi har å gjøre med utfordringer vi ikke har sett tidligere i moderne tider, sier han om situasjonen.

Et ukjent antall personer venter på å bli reddet fra området Tollhouse, der flammene har omringet flere hjem. Videoer i sosiale medier viser flammer som omringer turområdet Mammoth Pool Reservoir.

Den såkalte Creek Fire har svidd av mer enn 57.000 hektar og var tirsdag ikke under kontroll.

Den kraftige vinden og svært høye temperaturer er en utfordring for de 14.000 brannmannskapene som kjemper mot de 25 store skogbrannene i delstaten. Til sammen har brannene svidd av mer enn 890.000 hektar, en ny dyster rekord for California.

Om lag 14 brannfolk fikk brann- og røykskader da de prøvde å beskytte en brannstasjon i Los Padres National Forest. De søkte tilflukt da flammen overtok dem, og tre ble fløyet til sykehus. For en av dem skal tilstanden være alvorlig.

Mer enn 170.000 strømkunder er uten strøm ettersom kraftselskapet PG & E har måttet kutte forsyningen som på grunn av den ekstreme skogbrannfaren, og flere strømbrudd er planlagt.
Bestill Kent Andersens store klimabok her!