Illustrasjonsfoto: Pixabay.com

En hvit kjemiprofessor ved Camden County College sier at hans mindre kvalifiserte afroamerikanske kolleger får bedre betalt. Lønnsavviket mellom professoren og en av hans kollegaer er så stort som 50 677 dollar. Nå stevner han arbeidsgiveren for rasediskriminering.

Den 66 år gamle høgskoleprofessoren William Lavell saksøker Camden County College etter å ha observert uberettigede lønnsforskjeller mellom seg selv og hans to afroamerikanske kolleger, skriver Philadelphia Inquirer. Søksmålet er fremmet for en domstol i New Jersey.

I det ni-siders søksmålet skriver Lavell at han har jobbet i yrket i mer enn 25 år og at lønnsforskjellene har gitt ham «alvorlig følelsesmessig stress, forlegenhet, ydmykelse og tap av selvtillit.»

De to afroamerikanske professorene, Lawrence Chatman og Melvin Roberts, har lignende kvalifikasjoner, men når likevel ikke opp til Lavells. Lavell har angivelig tre profesjonelle sertifiseringer innen sitt fagområde, mens hans afroamerikanske kolleger hadde en og to slike sertifiseringer hver, noe som skulle bety at de mottok en lavere lønn.

Chatmans lønn i 2020 var $ 137 157, mens Roberts lønn for 2021 var $ 142 600. Lavells lønn for 2021 er $ 91 923, heter det i søksmålet.

Lavell oppdaget lønnsavviket etter å ha bedt høgskolen om lønnsopptegnelser i henhold til statens Open Public Records Act i september, ifølge stevningen.

To måneder etter oppdagelsen leverte Lavell en klage om rasediskriminering til høgskolens ledelse, hvor han påpekte lønnsforskjellene og ba om lønnsjustering, men ledelsen nektet å etterkomme klagen.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.