Klaus Kinzler. Stillbilde: C dans l’air / YouTube.

Professor Klaus Kinzler ved Sciences Po, som i vår ble utsatt for en kampanje fra studenter som forlangte hans avgang etter en drøftelse av legitimiteten til begrepet «islamofobi», ble den 14. desember suspendert fra sin stilling for å ha uttalt seg til mediene i strid med pålegg fra ledelsen ved den franske elitehøyskolen.

I månedsskiftet februar-mars i år ble de to professorene Klaus Kinzler og Vincent Tournier ved Institut d’Études Politiques de Grenoble (IEP), også kjent som Sciences Po Grenoble, hengt ut som fascister og «islamofobe» på plakater som var blitt hengt opp ved hovedinngangen til høyskolen.

Tournier uttalte i den forbindelse at han fryktet for sitt og familiens liv etter at noen studenter hadde forsøkt å finne ut hvor han bodde, og Kinzler, som fikk politibeskyttelse i en måned etterpå, sa han var skuffet over at kolleger ikke tok dem i forsvar.

Etter den omfattende mediedekningen av saken gav høyskoledirektør Sabine Saurugger fem ganger Kinzler ordre til ikke å uttale seg til mediene, skriver Le Figaro.

Kinzler, som sier han er utsatt for en ideologisk heksejakt i flere år, stilte tidligere denne måneden ikke desto mindre opp i intervjuer med L’Opinion, Marianne og CNews. Gjennom uttalelser til disse mediene har Kinzler begått alvorlige brudd på sine tjenesteplikter og undergravet integriteten til kolleger, hevder Saurugger.

Høyskoledirektøren har i første omgang suspendert professoren i fire måneder med lønn, men har også til hensikt å bringe Kinzler inn for disiplinærrådet ved Sciences Po «så snart som mulig». Hun vurderer også å saksøke Kinzler for ærekrenkelser.

Den 5. mars hadde Saurugger skrevet en e-post til alle ansatte ved høyskolen, der hun gav ordre til å videresende alle forespørsler fra journalister til institusjonens kommunikasjonsavdeling, slik at denne i samråd med høyskoledirektøren kunne gi «det beste svaret» i overensstemmelse med «den valgte kommunikasjonsstrategien».

Høyskoledirektørens fremgangsmåte har imidlertid møtt motstand. Laurent Wauquie, som er president i Auvergne-Rhône-Alpes-regionen, der Grenoble ligger, har kunngjort at regionen bryter alt samarbeied med Sciences Po, og trekker tilbake den offentlige støtten til høyskolen.

I et åpent brev til Frankrikes utdanningsminister Frédérique Vidal ber 40 franske intellektuelle statsråden om å gripe inn for å bevare ytringsfriheten i akademia.

En fransk anti-radikaliseringsmyndighet tok i vår avstand fra bruken av ordet «islamofobi» fordi ordet ble innført av islamister for å stanse kritikk av radikal islam.

 

Franske professorer hengt ut som «islamofobe», frykter for sine liv

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.